Hvordan vil du spare?

Hvordan vil du spare?

Det finnes ulike måter å spare på. Vi anbefaler at du sparer en buffer - eller reservekapital - på sparekonto. I tillegg er det lurt å spare langsiktig i fond. Da får du, over tid, en høyere forventet verdiøkning enn å ha pengene på konto. Uansett spareform, du får den fulle oversikten i spareappen Smartspar.
Torill Sparing

Snakk med oss om verdens beste idè!

Når man skal ut av arbeidslivet og inn i pensjonisttilværelsen så ønsker man å realisere de planene man har gått å drømt om så lenge.

Forbruksmønstret vårt endrer seg i takt med tiden, og det er ingen tvil om at det er noe helt annet å være pensjonist i dag enn det det var for 20 år siden. Vi lever lengre og vi har helt andre forventninger og drømmer til pensjonisttilværelsen vår. Om det er å reise verden rundt, kjøpe en ny bil eller endelig kjøpe den båten man har drømt om, så må man ha spart opp nok penger.

Vår erfaring viser at folketrygden (det staten sparer for deg) og tjenestepensjon (det bedriften sparer for deg) oppleves som litt knapt for de fleste. Vanligvis utgjør ikke det mer enn 50 prosent av det du får i lønn i dag. For å oppnå en pensjon som er tilnærmet lik det du tjener i jobben din må du altså spare privat i tillegg.

Lurer du på hva du må spare for å få den pensjonisttilværelsen du ønsker deg?

Ta kontakt med oss, det er aldri for sent å begynne å spare!